Roliga saker att göra i naturen

Efter att ha haft en kanonsommar tänkte jag dela med mig av det som har varit roligast och göra en lista av tips på familjeaktiviteter man kan göra ute i naturen.

6 tips på aktiviteter

Jag har alltid älskat naturen och det är något jag verkligen uppskattar med min egen familj, vi gör ofta aktiviteter tillsammans utomhus. Så här kommer i alla fall min lista på olika saker man kan göra:

Gå på skattjakt

Detta är något vi ofta gör och det är en mycket rolig aktivitet för barnen. Man kan gömma små saker (eller stora saker om man vill) och sedan låta barnen gå runt och leta efter dem. Man kan även göra det mer utmanande genom att ge ledtrådar.

Picknik

Att ha picknick är alltid roligt och man får även ta lite tid att bara umgås med varandra utan att behöva göra något speciellt. Man kan även göra det mer intressant genom att ha tävlingar eller lekar under tiden.

Fiska

Detta är en mycket avkopplande aktivitet och man kan lära sina barn en hel del om naturen och djuren som finns i den. Man behöver inte nödvändigtvis fånga någon fisk för att ha roligt, det är bara trevligt att sitta tillsammans och koppla av.

Geocaching

Detta är en jätterolig aktivitet som man kan göra tillsammans med hela familjen. Geocaching är en jakt efter skattar som andra har gömt och man använder en GPS för att hitta dem. Det finns många olika appar och sajter som man kan använda sig av för att hitta skattar.

Gör mat över öppen eld

Detta är något som alla barn gillar och det är mycket roligare än att bara göra maten på spisen inne i huset. Man kan göra olika saker som t.ex. grilla korv eller smörgåsar, eller man kan prova att göra något mer avancerat som t.ex. en stek eller en soppa.

Trampa i vattenpölar

Sist men inte minst, detta är något som alla barn gillar och det är en mycket enkel aktivitet. Man behöver bara leta efter vattenpölar (eller använda sig av regn) och sedan trampa runt i dem. Man kan även göra det lite mer intressant genom att leta efter smådjur eller att försöka fånga dem med hjälp av något (t.ex. en sko).

Här har ni mina sommartips! Har du något kul tips som du vill dela med dig av? Kommentera gärna nedan 🙂

Lämna en kommentar