Hur du överlever Halloween som förälder

Om du är förälder är chansen stor att du har varit med om det förut: det är den 31 oktober och ditt barn kommer hem från skolan med en näve pynt och en glimt i ögat. De meddelar upphetsat att de ska göra sin kostym till Halloween i år, och de behöver din hjälp. Du vill vara stödjande, men ärligt talat … du är inte direkt särskilt händig. När dagarna tickar förbi och högen med halvfärdigt hantverk växer börjar du få panik. Är det för sent att bara köpa en kostym i butik?

Oroa dig inte, i det här blogginlägget hittar du några tips om hur du överlever Halloween-konst och hantverk med ditt förnuft intakt. Det går faktiskt att komma undan helskinnad!

1. Ställ realistiska förväntningar

När ditt barn först kommer till dig med sina grandiosa planer för sin hemmagjorda Halloween-kostym är det lätt att fastna i spänningen. Men innan du börjar googla ”hur man gör en mammadräkt” eller ”DIY piratbyxor”, ta ett steg tillbaka och prata om vad som faktiskt är möjligt. Om ditt barn är inställt på att göra sin egen kostym, sätt dig ner med dem och kom med en plan som ni båda kan komma överens om. På så sätt kommer du inte att sitta fast i källaren eller garaget till midnatt dagen innan.

2. Be om hjälp

Om konst och hantverk verkligen inte är din grej, se om du kan repa in en vän eller släkting som är bättre på det än du är. Är din mamma en ivrig klipp och klistrare? Lägger din bästa vän alltid upp bilder på sina senaste stickprojekt? Fråga dem om de inte skulle ha något emot att göra dig en tjänst (eller åtminstone ge några råd) när det gäller att göra ditt barns utklädnad. 

3. Håll det enkelt

Ju mer komplext projektet är, desto mer sannolikt är det att saker kommer att gå fel. För att undvika många timmar att frustrerat försöka fixa misstag, håll dig till enkla projekt som du vet att du kan hantera. Det betyder inte att ditt barns utklädnad måste vara tråkig – det finns många sätt att bli kreativ med även de mest grundläggande föremålen – men det kommer att spara dig mycket huvudvärk på lång sikt.

4. Handla smart

Om DIY verkligen inte är din grej, känn inte att du måste tvinga dig själv att göra det bara för att det är Halloween. Det finns gott om fantastiska butiksköpta kostymer där ute, och chansen är stor att din lokala maskeradaffär har en försäljning just nu ändå. Så spara dig lite stress och köp en kostym istället för att göra en – du kommer garanterat inte att vara ensam.

Halloween konst och hantverk kan vara en rolig gemensam upplevelse för föräldrar och barn – eller de kan vara en total mardröm. Undvik timmar som spenderas på att riva ditt hår genom att följa våra enkla tips: ställ realistiska förväntningar, be om hjälp, håll det enkelt och handla smart. Och om allt annat misslyckas… köp bara en butiksköpt halloweenkostym. Det löser sig!

Lämna en kommentar