Pyssel för Halloween

Letar du efter roliga pyssel inför Halloween? Vi har samlat de roligaste och enklaste pyssel som går att göra med vanliga saker i hemmet som papper, kartonger, toarullar och tomflaskor.

Hur man gör Halloweenpyssel

Halloweenpyssel kan man göra både hemma, i skolan och på fritids. Man kan använda det mesta som man har hemma för att göra pyssel. Till exempel, om du har en tom flaska, kartong eller papper, så kan du göra massor av olika saker!

Tomflaskor

Gör en spöklampa: Ta en tom flaska och måla den svart. Klipp ut lite små figurer av papper, t ex spöken, och sätt fast dem runt flaskan. Sätt sedan en ljuslåga inne i flaskan.

Gör en fladdermus: Måla en tom flaska grå eller svart. Klipp ut lite vingar av papper och sätt fast dem på sidorna av flaskan. Sedan är det bara att hänga upp den!

Kartonger

Tomma kartonger är en guldgruva av möjligheter när det kommer till halloweendekorationer. Här nedan finns några tips på vad du kan göra med dem.

Gravsten av kartong

Ta en kartong och måla den grå. Klipp ut lite figurer av papper, t ex spöken, och sätt fast dem på kartongen. Klar att ställa ut!

Krypta i kartong

Ta en kartong och måla den svart. Klipp ut lite figurer av papper, t ex spöken, och sätt fast dem på kartongen. Ställ den bredvid gravstenen och se hur dekorationen börja växa fram!

Papper

Vanligt vitt papper är också superanvändbart när det kommer till halloweendekorationer. Detta är några enkla tips på vad du kan göra:

Spöke av papper

Ta ett A4-papper och måla det grått eller svart. Klipp ut lite figurer av papper, t ex spöken, och sätt fast dem på papperet. Sedan är det bara att hänga upp den!

Fladdermöss av papper

Ta ett A4-papper och måla det grått eller svart. Klipp ut lite figurer av papper, t ex fladdermöss, och sätt fast dem på papperet. Häng tillsammans med spökena!

Spindelnät av papper

För att göra ett spindelnät av papper så klipper du först ut ett stort ark av papper, gör sedan små hål runtom i kanten och drar igenom snöre.

Toarulle

Tomma toarullar går att använda till massor av olika roliga pyssel. Här nedan finns några tips:

Spöken av toarullar

Gör små spöken: Ta två tomma toarullar och måla dem svarta. Klipp ut lite ansikten av papper, t ex spöken, och sätt fast dem på toarullarna. Klar att ställa ut!

Gör stora spöken: Ta en tom toarulle och måla den svart. Klipp ut lite ansikten av papper, t ex spöken, och sätt fast dem på toarullen. Ställ den bredvid kryptan för att skapa en riktigt skräckinjagande dekoration!

Pumpa

Inget är mer förknippat med Halloween än pumpor. Att göra dekorationer av pumpor är en klassisk aktivitet vid denna tid på året. Här nedan finns några tips på hur du kan göra olika saker av en pumpa.

Ansikte i pumpan

Ta en vass kniv och skär ett litet hål i den övre delen av pumpan. Klipp ut lite figurer av papper, t ex ett ansikte, och sätt fast dem runt hålet. Sätt sedan en ljuslåga inne i pumpan.

Skapa en gravkista av pumpan

Använd en vass kniv och skär ett litet hål i den nedre delen av pumpan. Klipp ut lite figurer av papper, t ex spöken, och sätt fast dem runt hålet. Sätt sedan en ljuslåga inne i pumpan.

Gör fladdermöss av pumpan

Ta din kniv och skär ett litet hål i den övre delen av pumpan. Klipp ut lite figurer av papper, t ex fladdermöss, och sätt fast dem runt hålet. Häng upp i kryptan!

Ett tips är att hänga upp massor av Halloweenprylar och göra det mysigt och skrämmande på samma gång! Har du några tips på roliga Halloweenpyssel? Dela gärna med dig i kommentarerna nedan.

Skräckiga hälsningar!