Pepparkakshus!

Det bästa som finns är att dela med sig av inspiration och se hur andra mänskor också fattar grejen, märker att det inte är så svårt som dom trott och att dom också kan göra fina saker själva! sånt som är ett uttryck för just dom. Ifjol var jag med i en artikel i finska Drömhem & Trädgård och i år kom artikeln ut i den svenska tidningen och det har varit så kul att se när folk skriver på sina bloggar och gillat artikeln och blivit inspirerade att göra egna pepparkakshus! Jag har också gjort en del instruktioner för hur man gör mitt lilla hus på frihand, och så brukar jag ibland ha hem folk och lära ut här i mitt kök. Det är nästan det lättaste – att förstå skrivna instruktioner är svårare (eller hur Persilja? ;)), mycket lättare när man ser det visas IRL, så jag är verkligen jätteimpad av alla därute som gjort hus och klarat av det utifrån enbart dom skrivna instruktionerna, eller rentav bara från en bild på ett hus.

Här kommer bilder på några hus som folk har gjort:

Laura i Tyskland:

De här är Lauras första hus någonsin. Det rosa gjorde jag tillsammans med henne, det blåa gjorde hon helt själv! Dom blev verkligen superfina och läckra!

Sen över till Borgmästaren som verkligen har öst på med franska pastiller!

Sånt gillar jag! Ju mer godis desto bättre, och så har hon hittat skumtomtar! Mums, skulle mina ungar säga!

Här kommer några bilder från Hanna som bakade en hel drös med hus ifjol:

Hanna gick verkligen all in när det gällde att baka pepparkakshus! Hon var hemma hos mej och bakade sitt första hus, sen gick hon hem och köpte en sprits och gick igång så det vällde hus om det! (Bilder från pepparkaksbakandet ifjol hittar du här) Superfina hus och så fint dekorerade också.

Freja gjorde sitt hus på ett stort pepparkakshjärta tycker jag det ser ut som. Så sött!

Hon lyckades riktigt bra med kristyren också – kristyren brukar annars vara det svåraste momentet för dom flesta. Superfint hus blev det, ett äkta pepparkakshus med prickar och krusiduller på väggarna! (jag gillar både prickar och krusiduller! och ordet krusidull!)

Lokki med bloggen Lev Livet Lett har gjort helt otroligt söta hus! Klicka in på hennes blogg så får du se hennes bilder, plus mall på ett hus som hon gjort. Gör det, klicka in på hennes blogg – sååå fina hus och jag blev så glad över att hon skrev på min blogg så jag se dom!

Sandras hus är ett riktigt drömhus för vilken smurf som helst! (eller för mej – det är precis i min smak med alla dom där godisarna och den turkosa färgen!)

Martes Atelie har gjort ett så sött hus med pastellfärger och polkagrisar!

Henriettas pyssel var minsann duktig och gav inte upp fast det blev lite struligt med pepparkakshusdegen! Jag ser fram emot att se nästa hus – gillar folk som inte ger upp och som knogar på trots motgångar, för att göra en deg utan sirap och ändå  baka ut den  – det applåderar jag verkligen!

På tal om folk som inte  ger upp så gjorde Persilja ett oförglömligt hus detta år. Hon följde upp det med ett urgulligt hus, men hennes första hus är nog det jag bäst kommer att minnas av alla hus i år! 😉

Ni är alla så himla bra på det här med pepparkakshus! Vad glad jag blir varje gång jag ser att nån ens vågar prova, för ett pepparkakshus  behöver verkligen inte vara perfekt för att vara gott och juligt och göra en glad!

Efter artikeln i finska Drömhem & Trädgård länkade några som gjort hus till min blogg:

Ruostetta ja pitsiä

Papun Kakut

 

I år har jag endast hunnit baka tillsammans med Åsa och Caroline. Det var en superkul dag det också! Det är bara så roligt att göra hus tillsammans, och se hur olika alla hus blir trots att man startar med samma grund.

Tusen tack alla som skrivit till mej och blivit inspirerade av mina hus! Det gör mej så glad! Jag har kommit fram till att jag gillar mer att lära ut hur man gör hus, än att själv tillverka och sälja på löpande band. Så det gör mej extra glad att se alla dom här fina bilderna!

 

P.S. Om du gör pepparkakshus och pepparkakor inspirerade av min blogg, så skriv ett tack eller länka tillbaks till mej! Det uppskattas!

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

 

Comments

 1. Ajjj. De är så fina att det gör ont i mina ögon. Vårt är uppätet så det måste ju ha varit ungefär lika fint… Visst var det väl det? Jo, jag minns det svagt som ganska fint. (hohohoho) 🙂

 2. Du skulle ju kunna börja dra kurser på MBI eller någå.

 3. Ojoj, jag blir så inspirerad! Vilka vackra hus! Önskar att du kunde lära mig också att tillverka pepparkakshus! 🙂

 4. Ohh så många fina hus

 5. Det var en massa fina hus!

 6. Så otroligt fina pepparkakshus!!

 7. Vilka fina hus folk har gjort! Tack för tipsen. Jag är glad bara att få ihop dem, hemgjord kristyr är något jag får ta mig an kommande år. Tror man kan få husen till nya höjder med det.

 8. Jättefina hus folk har gjort..men så är du ju en super inspirationskälla. Önskar bara jag hade haft orken att baka i år också. Köpte florsocker i mängder, silverkulor och fyra påsar franskapastiller. Florsockret och kulorna är i skåpet, och karamellerna i magen. Men det kommer flera jular…

 9. Først av alt – TUSEN TAKK for dine fine ord og at du linker! Kan skjønne en blir stolt og glad 🙂
  Også så mange fine pepperkakehus, ja du er en inspirasjonskilde som inspirerer over landegrensene!
  Kjempefint innlegg 🙂

Speak Your Mind

*