Köpenhamnstips

Lilith frågade om jag kunde ge några Köpenhamnstips – det gör jag gärna!

Gällande shopping så finns det mest butiker längs med Strøget och Strædet mitt i centrum. Glöm inte att gå upp längs med Købmagergade också! och alla små sidogator – man kan hitta små härliga butiker och caféer på sidogatorna och dom är inte lika smockfyllda med folk som Strøget är.

Lite mindre hektisk shopping kan man göra på Österbro (där man t ex hittar butiken Normann Copenhagen) eller Frederiksberg, men om man bor centralt så är det säkert centrum som gäller (København K). På AOK hittar du mer information om Köpenhamn, shopping, boende, caféer och öppethållningstider och allt.

Butiktips:

Søstrene Grene (billiga fina saker)

Tiger-butikerna (men dom finns ju i Finland nu också!)

Notre Dame

Grønlykke  (Har inte köpt så mycket här men oj vad den butiken inspirerar!)

Liebe  (härlig keramik)

Akimbo

Retro Villa (Tack för tipset, Dorthe!)

gillar man te så gillar man att shoppa i A.C. Perchs tehandel – köpenhamns äldsta tebutik med härlig atmosfär

har jag bara varit in i en kort gång, men jag följer hennes blogg så den skulle jag verkligen besöka! ett mecka för såna som gillar färger och mönster

ja, och sen är jag lite svag för Bahne-butiken, men har sällan råd att shoppa där!

orkar man inte gå så mycket runt omkring, så kan man ta tåget ut till Field’s och shoppa där.

Sen kan man ha tur och hitta helt konstigt fina saker ibland i matbutikerna, till exempel i Netto som ändrar delar av sitt sortiment varje vecka (kolla in deras onlinekatalog på nätet, så ser du om dom har nåt den veckan som du skulle behöva kolla närmare på)

Loppmarknader kan man hitta på den här sidan

Nu när det är jultider brukar det dessutom finnas lite mer speciella marknader, som t ex den här indiska marknaden som jag har köpt många saker från.

Har man tur är man i stan nåt tag när nån butik håller lagerförsäljning, lagersalg. Då kan man minsann fynda saker billigt!

Gällande caféer och mysiga ställen och sånt så är Glyptoteket ett måste på min lista! Så mysigt café, mitt i mitt favoritmuseum och med jättegod mat (Tidigare jobbade Mette Blomsterberg på caféet, hon som syns på TV med en massa dessertprogram).

Sen är ett besök hos Peter Baier alltid ett måste om man gillar choklad som jag gör! Summerbird är också underbart för marsipan & chokladälskaren. Deras flødeboller är bara dom godaste!

Tivoli är också ett måste i juletid – härlig atmosfär! Där kan man gå runt och känna julstämningen komma krypande och äta lite äbleskiver eller brända mandlar. Fast vi åt oftast churros.

Sen kan det vara lite krångligt ibland att betala med utländska bankkort, så det lönar sig att ha kontanter med (ifall man inte har Dankort) och ha koll på var det finns bankautomater. Många butiker i centrum tar utländska kort, men mindre butiker och butiker som är längre från centrum tar ibland bara Dankort (det danska bankkortet som alla i dk har).

Nu har jag tyvärr inte varit så ofta till Köpenhamn dom senaste åren, så om du som läser detta har nåt bra Köpenhamnstips som du tycker kunde nämnas – skriv en kommentar så lägger jag in det i inlägget! Hvis du mener jeg har glemt noget virkelig vaesentligt gaeldende shopping & København, så må du gerne skrive en kommentar så indföjer jeg det i teksten!

Comments

 1. Hvad med Retro villa..? Jeg er sikker på du også vil synes om den:-)

  • Tant Ninette says:

   Ja, selvfölgelig! Retro villa er en ”must” for mig på min näste rejse, helt sikkert! er virkelig nysgerrig på lige den butik

 2. Det skulle sitta fint med en shoppingresa dit =)

  • Tant Ninette says:

   absolut! och speciellt kul om man har andra att shoppa med – nu bara vinna lite lottomiljoner så man har nåt att resa o shoppa för!

 3. we love Copenhagen
  have you been to Amsterdam

 4. Tack för dessa tipsen! Skall upplevas vid nästa besök* Kram!

 5. Husflid som säljer en massa retropysselsaker. Inte billigt, men kul att titta och inspireras! Ligger vid Triangeln.

 6. Vilken toppenlista! Vill bara tipsa om att Tiger numer finns även i Sverige, då under namnet TGR. Vi har en i Liljeholmens centrum men har även fyndat fina papper i butiken i Kalmar.

Speak Your Mind

*