DIY Spik & tråd-bokstav

DIY (Do-It-Yourself), Gör-det-själv – ja, det är nog min grej det! Har varit det ända sen jag var liten och fixade ihop min första pepparkaksdeg eller gjorde egen äggoljetempera eller vad det nu var jag råkat bli inspirerad av på biblioteket (på den tiden då det inte fanns nån Internet, då när jag var liten på 1900-talet :)).

Dagens tema på Fabriken är verkligen min grej! Jag försöker att göra så mycket jag kan själv här hemma, både när det gäller matlagning och inredning och vad det nu är, och den här gången blev jag inspirerad av ett stort ”spikhjärta” som ett brudpar hade på sin bröllopsmottagning. Jag gjorde min egen variant, en bokstavstavla, av en gammal fanérskiva som jag hittade i garaget (har varit nån del till en segelbåt tror jag).

Jag skrev ut bokstaven B så att den passade till fanérskivan, och så duttade jag lite lim på baksidan av B:et och limmade fast det på fanérskivan. Sen spikade jag fast dyckert längs med hela bokstaven. Jag pillade bort pappret (lättare satt än gjort – det satt benhårt fast runt en del spikar! Men det syns inte när tråden väl är på plats), och sen var det bara att linda fast en massa tråd runt spikarna.

Rätt så enkelt och roligt pyssel! Roligt både på danska och svenska – åtminstone om man är som jag och gillar såna här monotona grejer där man genast ser resultat.

Ser kul ut i profil också, man ser inte vad tavlan föreställer förrän man står framför den.

Hoppa över till Fabriken så får du se på andras DIY!

Och vill du se mer av mina DIY:s så är det bara att läsa runt här på bloggen – en del finns under kategorin pyssel, en del hittar du under fliken ”att göra själv” och en del har jag glömt att kategorisera så dom finns lite här och var. Mest nöjd när jag nog över mina egna tapeter! Ja och tvålen jag gjorde av olivolja och lut häromdagen, men det är en historia för en annan dag!

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

Comments

 1. Men ååh så fint! Vilken jättekul idé, ska jag spara i mina tankar =))

  Ha en fin dag,
  kram Catta

 2. De är så sjukt snygga… har varit på väg att göra bokstäver till barnens rum men aldrig riktigt tagit mig för. Får se om jag lyckas denna gången.
  Gillar massor!!!!
  Kram
  Helena

 3. Kul! Bra barnpyssel också, tålamodsövning 😉

 4. Vad snyggt, och jag gillar färgen massor! Och vilken härligt inspirerande hylla och tapet?!
  Ha en härlig torsdag!

 5. Oj, så fint! Vi testade att göra en bokstav till Freja för ett tag sen men hon tappade tålamodet. Kanske var det lite svårt för henne – mig passade det utmärkt 😉

 6. Vilken rolig idé, och vad snyggt och coolt det blev!

 7. Caroline says:

  Oj vad fint!! Är som du i det fallet – gillar att det skall gå undan och resultat skall ses genast 🙂

 8. Hej!
  Precis som du, så älskar jag pyssel!
  Ditt var ju ett riktigt kanonDIY!!
  Påminner om gamla spiktavlor från sjuttiotalet men
  i upphottad version.
  Snyggt!’
  Kram Anette

 9. Jajaja vad snyggt!

 10. wow. den är så fin att jag svimmar. ett projekt för mig i sommarstugan.

 11. Vilken rolig idé! Och vilken igenkänning det där med biblioteket. Kommer ihåg hur jag själv alltid gick direkt till hobby-avdelningen frossade i kreativ inspiration. Det var tider det! Och oj vad gammal man verkar nu då 😉

 12. Du är otrolig! Jag, som har tålamod som en…. hungrig katt, eller arg sexåring 😉 …förstår inte hur du kan och orkar och ids. Och hittar tid! Snyggt blir det. Heja!
  Jag kanske kan skicka min dotter på pysseleufori i Finland? Hon har en hopplöst opysslig mamma, men är själv mer åt ditt håll 🙂

 13. Sååå fint! Blev som vanligt inspirerad. Min morfar gjorde spiktavlor. Blommor oftast. Tyvärr försvann de. Jag hade gärna haft en kvar.

 14. Så himlans fint det blev! Väcker minnen från skolåren! Det är ju så roligt att fixa, pyssla och gör iordning! Extra härligt och inspirerande tema denna vecka!

  Hälsningar
  Anna

 15. Adorable!

 16. Lennart Ström says:

  Vad heter boken från 30-talet, där det bl.a stod skrivet om recept till äggtemperafärg, som beskrevs i program
  den 13.7. 2014? Tacksam för svar
  MVH
  Lennart Ström
  Töreboda

  • Tant Ninette says:

   Vilket program är det du menar? vet inte riktigt vad du snackar om nu, men om du skriver lite mer så kanske jag kan hjälpa dej!

Trackbacks

 1. […] Först skrev jag ut ett par hjärtan och klippte ut dom, använde dom som mall och ritade försiktigt konturer på pappret med en blyertspenna. Sen spika spika spika och träda tråd, precis som med den förra spiktavlan. […]

Speak Your Mind

*