Relativa snömängder

En gång för jättelänge sen var detta all den snömängd vi såg på en hel vinter

Ungarna var alldeles vilda med snön, det var så kul när den äntligen kom, trots att den försvann alltför snabbt. Vilka snömängder alltså! Det var knappt man såg nån snö alls, men det var helt tillräckligt för en liten vinterkänsla och enligt vissa var det  till och med mycket snö det där lilla futtiga.

Allt är relativt!

Nu har vi minsann haft snö dom senaste två vintrarna, som för att ta igen bristen på snön under dom sju åren vi bodde utomlands. Men nu räcker det, hörrdu Vädergubben! Jag tar tillbaks allt jag sade om hur det nuförtiden bara är slaskiga höstiga vintrar, du vinner, du har rätt, du är bäst, du vet minsann hur man tillverkar snö, jag har insett det nu…

Det var verkligen en kall vinterdag idag. Vi har varit inne nästan hela dagen. Det är alldeles för kallt för att man skall kunna vara ute några längre stunder, så vi har tagit det lugnt och virkat och druckit te och spelat kort och härjat. Ibland allt samtidigt på en gång.

Hoppas du har haft en skön vecka, och ha en så glad alla hjärtans dag imorgon! Vi skall fira med tandläkar- och läkarbesök. Och lite skridskoåkning, ifall det blir lite varmare.

Comments

 1. Jo..håller med dig till hundra..det får nog räcka nu. Man vet ju int vart man skall sätta allt som kommer ner..som man måst få bort för att komma in på gården. Det har verkligen varit FÖR kallt idag, hoppas som du på lite varmare väder. Vad skönt och mysigt ni verkar ha haft det. Glad alla hjärtansdag till dig och din familj 🙂

  • Tant Ninette says:

   Tack ska du ha, tack detsamma! Ja, alltså vår gård börjar ju vara full av snö nu – vart ska man sätta resten om det kommer mer?? en granne går med sin snöslunga ibland, det är nästan bästa lösningen för det är jättetungt att skotta upp snön på snövallarna som börjar vara lika höga som staketet!

 2. ja, konstigt så det varierar. Jobbade på dagis förut och i december 2008 frågade barnen varför det var snö på en vinterbild?? Då var det december och inte en snöflinga hade det kommit…

  • Tant Ninette says:

   🙂 Ja det var nog mest såna vintrar vi hade förberett oss på vi med! typ att förklara för barnen vad snö är. Ifjol iddes vi inte ens köpa små snöskottare åt barnen, tänkte att det var onödigt för det var nog bara en tillfällig vinter, men nu i år har vi gett med oss. Nu har barnen både fått snöskottare och skidor och skridskor och till och med använt alltihopa!

Speak Your Mind

*