”Man tager vad man haver”-matta

Dorthe med bloggen Oline Art virkar så fina små dukar. Häromdagen frågade jag henne om hon hade nån enkel virkbeskrivning på såna dukar, och hon hänvisade mej till Yarnfreaks mönster på en mega-doily. Den är virkad i zpagetti-garn och var verkligen jätteinspirerande. Det började genast klia i mina virknålar!

Jag tänkte att äh, jag börjar min karriär som dukvirkare med en sån här jätteduk jag också, eller rättare sagt en liten matta. Eftersom jag ville sätta igång genast, och dessutom inte ville köpa nåt nytt garn så tog jag och virkade av tygremsor som jag klippte förra sommaren. En del av garnet var av trikå och en del vanligt bomull. Jag virkade med virknål 10, lite i taget alltid nu och då när vi har haft paus i renoveringen.

 

Jag orkade bara följa mönstret några varv, sen virkade jag lite fel och tyckte om hur det såg ut så jag fortsatte virka enligt eget mönster.

Mattan blev lite en blandning av både ett och annat, av mönster och egen fantasi, av trikå och bomull. Gamla lakan, gamla byxor och gammalt tyg.

Passar perfekt i vårt sovrum tycker maken och jag! Piggar upp mot det vita golvet och passar bra ihop med mina virkade tallrikar på tallriksväggen (även dom inspirerade av Dorthe).

Om du vill inspireras så ta dej en titt förbi Dorthes blogg Oline Art! Dorthe gör så fina grejer, och presenterar ofta nya spännande bloggar på sin blogg, så man kan verkligen hitta massor av inspiration både i hennes blogg och via den.

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

Comments

 1. Vilken superfin- det måste ha varit rätt så tungt för händerna!

 2. Men OJ vad fin!

 3. den blev jättefin!

 4. Du är fantastisk! Jag saknar helt pysselgener, men puttar min dotter till den här sidan ibland för att inspireras 🙂
  Mattan fick mig att tänka på ett radioprogram som jag tror att du skulle uppskatta av många anledningar, bl a för en trasmatta som har fått mig till tårar varje gång jag lyssnat. Det är Tomas Sjödins Vinter i Sveriges Radio. Kanske det går att ladda hem och lyssna på i sängen.
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2071&artikel=4828754

 5. Ååh vad fin! Du är så otroligt duktig med dina händer!! 🙂

 6. Den blev ju underbar..;))))

  Kram/Annelie

 7. Vilken vacker matta. Förstår int hur du hinner, du som har så många järn i elden. Man bara blir stum av beundran 🙂

 8. Den är ju sjukt fin! Så underbart kaosaktig i sina färger och mönster, gillar!!!

Trackbacks

 1. […] det gäller mattor så har jag samma princip som kuddarna, dvs det ska vara billigt och färggrant. Den här mattan virkade jag själv, och den är mest till pynt och inte så värst praktisk. Är gjord av matttrasor, diverse tyg som […]

 2. […] har använt allt möjligt här hemma bl a gamla klädrester till en matta, tyg till fyllning i golvkorvar, fixat om gamla tallrikar, återanvänt diverse gamla lampskärmar […]

Speak Your Mind

*