Mormors munkar

På allmänhetens begäran (okej, barnens o makens!) bakade jag en sats munkar till. Den här gången ville jag lite experimentera så jag gjorde runda munkar utan hål i, och doppade dom i glasyr. Bra idé i teorin, dålig i praktiken! Speciellt som jag testade att ha i lite äppelsylt i mitten av munkarna. Äppelsylten var kylskåpskall och munkarna blev alldeles geggiga i mitten när jag friterade dom. Men vad gjorde det – alla blev uppätna ändå av min glupska familj!

Nästa gång jag gör munkar tänker jag göra munkringar som jag gjorde till Valborg, men med kristyr som på bilden ovan. Jag tar alla chanser att få använda mej av allt strössel jag samlat på mej!

Mormors munkringar:

2 ägg

125 g socker

200 g mjölk

2 msk smör

4 tsk bakpulver eller 2 tsk hjorthornssalt

1/4 tsk stött kanel

1/4 tsk salt

500 g mjöl

kanel och socker

Till kokning: flottyr

Beredning: Ägg och socker vispas. Kanelen, saltet och mjölet, blandat med bakpulvret, mjölken samt sist det smälta smöret tillsättes. Degen utkavlas och utbakas som små hålkakor eller ringar, vilka kokas i flottyr och vändas i kanel och socker.

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

Comments

 1. Åååhhh så himla gott,är det nåt jag verkligen älskar så är det munkringar…;)))
  Många år sen jag bakade såna,kanske dags igen…;))

  Önskar dig en fin dag!!
  Kram/Annelie

 2. Slurps! :P

 3. Ååh vad det ser gott ut! Du tror inte man kunde ”spruta” in lite sylt i munkarna efter att de friterats då?

 4. Ååh vad mumsigt det ser ut – måste ju bara vara himmelskt gott!!

 5. Mums, mums så gott det ser ut. Förstår att familjen gör beställning på sånt här =)

 6. Mumsigt värre..ser tusen gånger godare ut än Arnolds och är säkert det också :-)

 7. Becka says:

  Härlig pigg glasyr!

 8. Vad synd att det inte funkade, äppelmos som är så gott i munkar! Hehe, så du samlar också på strössel? Jag kan inte låta bli att köpa om jag ser nåt fint trots att jag redan har alldeles för måna burkar hemma i skåpet :P

Trackbacks

 1. Glad Valborg! skriver:

  […] skall vi fira valborg, med hembakta munkringar och allt möjligt annat gott. Ha en riktigt skön Valborg du […]

Speak Your Mind

*