Dittan & dattan

 Närodlat är inte alltid bäst för klimatet - det är krångligt det där med miljöpåverkan och vad man ska välja. Kan vara bra att ha lite koll på mat som odlas t ex i holländska växthus – dom använder sig av biogas som har stor miljöpåverkan

Ibland görs det hönor av fjädrar, och tydligen är det här med mödraskap nånting som väcker känslor. Både när det gäller hurdan frisyr man ger sina barn (men man får tydligen byta kläder på ungarna utan att dom känner sig stylade!) eller om man ammar dom länge eller inte ammar dom längre – jag tycker som det står i det här inlägget:Let’s stop quibbling about what competent mothers are choosing for their kids, and step it up for the kids that don’t have one.”


Hur Pantone gör när dom utser årets färg – det var minsann mycket mer komplicerat (och hemlighetsfullt) än jag hade tänkt mej. Undrar hur mycket det egentligen påverkar trender?

Uttrar som ser ut som killen från Sherlock Holmes – skådisen själv tyckte den här sidan var kul!

Verkligen inspirerande – en blind kvinna som gör fina kviltar. Man kan liksom inte ursäkta med att man inte klarar av nåt, efter att ha sett vad hon åstadkommer! (via iHanna - också en inspirerande blogg!)

Intervju med Makode Linde som gjorde en ökända tårtinstallationen med svenska kulturministern. Han har lite humflumartiståsikter blandat med lite mer genomtänkt enligt min mening, men den som gjorde intervjun har en bra poäng: ”Perhaps this is the reason blackface passes with less resistance in Sweden. But it’s probably also the reason that institutions that think of themselves as non-racist don’t deal with their own prejudice, because the general image is that Sweden doesn’t have much racism. And yet, looking at the actual situation, there’s staggering discrimination in healthcare, schools, in the justice system, in the labour market.” Det är ju nog ett stort problem att inte inse att man diskriminerar. Att det är så himla farligt det där med att bli kallad rasist, att alla slår bakut och vägrar se rasismen och diskrimineringen som finns.

 Hur man får ett hälsosammare liv, några bra tips – det är enklare än man tror! ett enkelt tips är ju att inte sitta stilla alltför länge, så upp från datorn och hoppa lite grann!

Snart kanske det blir möjligt att skapa äggceller i laboratorier - undrar vad det kommer att betyda för mänsklig reproduktion, och för våra familjestrukturer?

Vad gör en förälder till en bra förälder? det där med empati är en bra grej att lära ut

Bröllopsfoton från City Hall i New York – sånt blir man glad av! :)

Cupcaksen är ute, macaroonsen snart likaså – nu är det dags för hemmagjorda marshmallows! eller kanske om några år när trenden kommer hit

random bild helt annars bara!

Veckans blogg: ta och besök Karins Konstgrepp om du inte har gjort det förr! Härligt galen tjej med härliga galna inlägg. Och en härlig manlig modell Jocke som modellar hennes kläder.

Comments

  1. Tack för hjälpen med Pinterest. Du är ju makalös på att kunna mycket om mångt och mycket.

Speak Your Mind

*