Pysselstafetten: Snöflingor av rörpärlor

Idag tar jag över stafettpinnen från  Nästet som gjorde ett filthänge och Helen som pysslade en julkula i papper.

Idag skall vi göra färggranna snöflingor av rörpärlor. Det är ett kul pyssel som passar för både stora och små. En liten varning – det är verkligen beroendeframkallande! Jag gick knappt att hejda när jag väl gick igång, men det gör inget – nu har vi massor av fina pynt både till granen och diverse paket.

Först börjar man med att hitta en mittpunkt på ett underlag för rörpärlor. Det går bra att använda både fyrkanter, stjärnor, cirklar och vad man nu har – det gäller att hitta det ställe på underlaget som har en mittpunkt som man kan börja lägga ut pärlor antingen i ett kryssmönster eller en cirkel ifrån.

Har man  ett stjärnunderlag eller en rund cirkel så kan man börja med att lägga en rund cirkel i mitten. Sen bygger man ut snöflingan från cirkeln. Jag brukar lägga 6 st raka streck och sen fylla på runt strecken så det blir ett mönster jag gillar.

Det går att göra fyrkantiga snöflingor också. Då lägger man först ett kryss i mitten, och flingan blir lite annorlunda än om man gör den på ett runt underlag. Flingorna på bilden har jag gjort med en hexagon, en cirkel, en fyrkant och ett hjärta.

Mina barn tycker att det är enklare om man gör flingorna i många färger, så ser man dom olika delarna lite bättre och så är flingan finare att se på tycker dom 🙂

Färggranna flingor är så fina när dom hänger och svänger i luften!

Vi har pyntat vår lilla julgran med våra snöflingor och andra färggranna konstverk.

Dom är fina som paketpynt också.

Imorgon är det dags för Stinas sista inlägg i pysselstafetten.Tusen tack för stafetten, Stina! Det har varit jättekul att få delta och få inspiration från alla fina pyssliga inlägg!

God Jul från mej!

Comments

 1. Jamen ja, såå fina! Dem bara måste jag testa!
  Tack för tipset!

 2. Enkelt och prefekt pyssel att göra med barnen. Kul! 🙂

 3. wow… kolla så fint dom har gjort, utbrister HönaPönan här jämte mej…!
  Bra jobbat! Kram

 4. Åhh vad fina de var! Det skall jag testa… jag har neonfärgade rörpärlor liggandes någonstans. Din stjärna i rosa-gult fick mitt hjärta att hoppa till av glädje 😉

 5. Vad fina, har bara gjort vita förrut men det var väldigt vackert med olika färger:) Blev sugen att testa och göra med mina minirörpärlor:)

 6. Vad fina, det måste jag ju göra!

 7. Finfina! Det är inte en speciellt vild gissning att att Fröken Löken kommer att göra dessa. 😉

 8. Superduperfina! 🙂 Måste göras…

 9. Så fina! Man kan verkligen göra mycket med gamla hederliga pärlor *S*
  //Henrietta

 10. Så fina! Jättemysig ju, och enkla

 11. Verkligen jättefina snöflingor!

 12. Jätte fina,men du har inte beskrivit hur du får dom att hänga ihop.Det är inte alla som vet.Jag vet att man smälter ihop dom men det ser ut som att du har någon sorts plastfilm på också.Skulle gärna vilja veta vad.
  mvh Lilian.

  • Tant Ninette says:

   jag gör som alla andra gissar jag – lägger på ett bakplåtspapper och stryker med strykjärn. Ingen plastfilm eller nåt, utan bara vanligt strykjärn och bakplåtspapper!

 13. Det ser ut som att du också har gjort en fin uggla som hänger i lillajulgranen, jättefin!

 14. Superflott! har sagt till mina barn att vi skulle just dekorera med pärlor i granen och nu fick jag ju vatten på kvarnen 🙂 pärlor fram..väcka barn? näää. jag väntar tills i morgon då skall jag visa dom så fint ni gjort 🙂

 15. Superfina snöflingor och kul pyssel för barnen också!

 16. linaliten says:

  Åhhh vilka söta! Jag måste nog köpa lite vita pärlor och göra själv! 😉

Trackbacks

 1. […] favoritinlägg som inte har varit ett fabriksinlägg förrän nu. Det här inlägget skrev jag till Pysselstafetten och det är just nu det inlägg som mest ser till att folk hittar till min blogg just nu (hej hej, […]

Speak Your Mind

*