Vår lägenhet i Köpenhamn

Bläddrade igenom gamla foton häromdagen, och hittade bilderna från när vi sålde vår lägenhet i Köpenhamn för tre år sedan.

Här bodde vi, i ett hus från 1887. Finns massor av såna gamla hus i Köpenhamn och dom flesta har ingen hiss. När vi först flyttade bodde vi på hyra på fjärde (=femte i finland) våningen utan hiss. Där kan man tala om kulturkrock! Vi kunde inte förstå hur man inte hade hiss, hur folk brydde sig om att bo så högt uppe när man måste kånka kassar uppför trapporna vareviga dag. Men när vi flyttade bort hade vi ändrat oss – det har sin egen charm, och det är inte illa med lite vardagsmotion heller!

Vår lilla lägenhet var på under 80 kvadrat, 3 rum och kök och bad med stor dusch – nånting som inte är så vanligt i såna här hus.

Vi målade hallen vit när vi skulle sälja lägenheten. Innan dess var den målad i olika färger beroende på mitt humör. Jag gillar hallar – i dom rummen kan man verkligen experimentera!

Köket bestod av en massa vinklar och vrår och var inte det lättaste att planera, men vi var rätt nöjda med resultatet.

På väggen hängde en del av mina pepparkaksformer och ovanför lilla fönstret byggde maken en vinhylla. Vi försökte utnyttja alla platser vi kunde till förvaring. Förvaringen är mycket krångligare när man bor smått än stort, som vi gör nu.

Sovrummet vette mot gården, och vi byggde en ”walk in closet” när vi köpte lägenheten så vi skulle ha vettig förvaring av kläderna. Tidigare var det en lång gång genom lägenheten med flera kvadratmetrar som inte användes till nånting smart alls.

Barnrummet/arbetsrummet/gästrummet. Det blev lite trångt här sen när vi fick tredje barnet.

Vardagsrummet/matsalen. Den motsatta väggen var målad i orange. Gav rummet mer djup på det sättet. Ovanför fönstren hängde orangea girlanger som jag hade gjort. Fönstret till vänster var ursprungligen en butiksdörr. Vi bytte ut den mot ett fönster och passade på att bygga ett skåp under det. Butiksdörren hade vi med oss från Köpenhamn, så nu är den vår badrumsdörr och fortfarande i användning. Vi byggde också förvaring under det andra fönstret. Man kan inte ha för mycket förvaring, speciellt inte när man bor fem pers på under 80 kvadrat!

Vår fina bakgård. Nyrenoverad och härlig. Här kunde man umgås med alla grannar. Barnen lekte på alla olika nivåer som fanns här, och när man gick runt ett av grannhusen kom man till en lekplats plus storskraldet – dit man kunde föra allt större skräp som inte kunde slängas i dom vanliga soporna. Där fyndade jag allt möjligt spännande – rena drömplatsen för en sån som jag som gillar att fynda gamla saker och fixa upp dom.

Våra ungars scooter står där så ensam mitt på bilden. Den furrade ungarna omkring på på gården, upp och ner för rampen, hit och dit.

Det var tider det, då på Österbro! Vi tyckte verkligen mycket om att bo här, gillade läget och grannarna och stadsdelen, ja allt. Det enda som vi inte gillade var bristen på utrymme, men det har vi minsann åtgärdat nu!

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

Comments

 1. Rebecca says:

  Jag minns denna lägenhet så väl! : )
  (Men som du skrev själv – då var det mer färg *ler*)

 2. Åh, hvor har vi haft mange gode stunder her ;-))))
  Tak for en dejlig tur down memorylane!

 3. Ser ut som et veldig veldig koselig sted å bo, og jeg likte så godt det dere hadde fått til med kjøkkenet! For meg høres det eksotisk ut å ha bodd i København… Hi hi veldig fin by!! Men nå har du i alle fall super masse fine blomster i Hagen din! Når vi en gang flytter vil jeg og ha stor stor hage med massevis av blomster!!!

 4. Vilken underbar lägenhet! Jag kan tänka mig att det inte var enkelt att skiljas från den!

  Jag önskar dig och din familj en riktigt skön midsommar!

  Kram, Nicole

 5. Åh, vilken mysig lägenhet! Där vill jag bo…*drömmer*

 6. Vad kul att få se er fina lägenhet i Köpenhamn. Jag älskar färgen ni hade i köket, den har jag haft med mig i flera av mina hem genom åren.
  Glad midsommar!

Speak Your Mind

*