DIY Valnötsbåtar

Valnötsbåtar har flytit omkring på Pinterest ett bra tag, men de jag gillade bäst är de som Marina gjorde – valnötsbåtar med doft!

Vi är en familj med allergiker och vi kan bland annat inte ha en riktig julgran eller hyacinter. I stället för såna dofter så har vi andra dofter, bland annat stjärnanis, kanel och nejlikor som jag kryddar med i både julpynt och mat. På vedspisen står det hela tiden en tekanna med kryddor som sprider sin väldoft, så på det här sättet får vi också juldofter i vårt hus.

Valnötsbåtarna är superenkla att göra – halvera en valnöt och ät upp nöten. Limma fast en del av en grillpinne som mast och trä på ett fyrkantigt pappersark som segel. Jag använde mig av noter till julsånger för att göra det extra juligt. Bre ut lim i valnötsbåten och strö över kryddor eller konstgjort snö. Fäst ett snöre överst på masten och dölj knuten med en bit tejp som blir till en vimpel.

Söta juliga julpynt som förgyller vilken som helst julgran!

 

Follow Ninette Bahne at| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

Speak Your Mind

*