Just nu-listan

Det borde finnas en blogglista över listor tycker jag! Alltid nu och då blir det liksom tomt i huvudet gällande nåt skoj att skriva, och då är det bekvämt och roligt att kopiera av någons lista och göra sin egen variant. Som just nu – tack Linda för listan som dök upp just lägligt i mitt flöde!

(och om andra bloggare som skriver listor ser det här inlägget så får ni gärna tipsa mej om era listor! minns t ex att jag har sett den här listan förr – kanske någon vill vara snäll och göra ett inlägg med just tips på såna här listor och tagga mig?!)

FEM bästa – just nu.

 • det är otroligt avkopplande att brodera med pärlor och paljetter
 • alla ungarna verkar gilla att gå i skolan just nu
 • mitt minne funkar otroligt mycket bättre än jag trodde – när det gäller långtidsminnet! Jag har spenderat de senaste veckorna med att hitta allt möjligt roligt i mina synapser, en massa som jag hade förträngt. Det enda som saknas är lite popkorn, för det känns som att se på en härlig film när jag trycker på play på en del gamla minnen. Ibland nåt helt oviktigt som hur jag en gång klippte pannluggen hemma framför spegeln. Ibland sådant som inte just då kändes som så viktigt, men som i efterhand visade sig vara vägskäl. Konstigt vad det är man minns egentligen!
 • badrummet känns fortfarande som ett spa varje gång jag är där
 • mina nya hörlurar som gör att jag verkligen kan koncentrera mej när jag behöver det. Jag pluggar i en bra spotifylista och så försvinner allt baggrundsnojset.

FEM värsta – just nu.

 • att läsa nyheter. Jag kompenserar med att hänga en hel del på Pinterest.
 • regnigt väder som gör det halt så folk halkar, inklusive mina ungar
 • att inte få se min äldsta son i kostym och fina kläder på vinterbalen! Han blev sjuk just lagom till balen.
 • att behöva säga farväl för tillfälle till en av våra fantastiska terapeuter – men hoppas vi har möjlighet att besöka henne i framtiden nåt tag ändå
 • fjärrkontrollen till min kamera som strular – jag blir galen på den!

FEM saker vi gjort i veckan.

 • bombarderas av intryck om Abi-balar och penkkisturer till Åbo överallt känns det som. Nästan lite jobbigt att minnas den tiden själv, för trots att det var jättekul och en massa fester så var det samtidigt ångestfyllt att skriva studenten, ta farväl av skolan, se hur hela kompisgänget splittras åt och sprids åt alla möjliga ställen och plötsligt måsta vara vuxen och ha ansvar för alla val man gjorde
 • varit ut och gå varje dag
 • sytt fast en hel del pärlor
 • spelat ukulele varje dag, både ensam och tillsammans med äldsta sonen eller dottern. Det är allra roligast när vi spelar tillsammans!
 • haft besök av min bästis sedan 1984 – det är alltid en höjdpunkt, oberoende om vi träffas ofta eller sällan!

TRE saker vi ska göra i helgen. (för jag kom inte på fem!)

 

 • försöka att inte ha stress över att sportlovet börjar!
 • sy något med dottern ifall inspirationen faller på
 • vänta på att äldsta sonen blir frisk så att vi kan göra saker tillsammans

 

TRE saker jag längtar efter.

 

 • en eventuell resa med maken. En ”long shot”, men det är det enda jag riktigt, riktigt önskar mig och längtar efter
 • att komma igång med yogan igen – jag kommer liksom inte igång. Det hänger också ihop med att det är så himla kallt på våra golv i nedre våningen, så jag kanske borde flytta mig till övre våningen så har jag löst det problemet…
 • att någon gång sova bra igen. Har haft sömnproblem konstant i 9 års tid, och det har blivit ett projekt för hela familjen att försöka bryta den onda cirkeln, men det känns som att det kanske är på väg åt bättre håll nu!

 

 

TRE saker jag tycker ni borde göra.

 

 • Läs den här artikeln om hur systematiskt hat sprids på nätet.
 • När var du lycklig? Försök komma på minnen av lycka och riktigt känn efter hur det kändes. Bra övning för lyckosynapserna i hjärnan!
 • om du inte kan spela ett instrument – köp en billig nybörjarukulele och kolla på videon på youtube! Det är otroligt mycket enklare än man tror att spela ukulele, och så himla bra för humöret!

 

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

Speak Your Mind

*