Familjen Bahne testar Luna Dsign:s fina målarbok!

Det finns ett ord på engelska som är helt perfekt för det här blogginlägget –  serendipity, dvs när saker och ting råkar sammanfalla och det liksom blir ett lyckosamt sammanträffande! Precis så var det häromdagen när jag fick ett mail från Malin med Luna Dsign. Hon skrev och undrade om jag var intresserad av att kolla närmare på hennes fina nya målarbok, samtidigt som jag satt där och tänkte att jag skulle behöva en ny målarbok! Det kan man minsann kalla för en lyckoträff!

Hemma hos oss behöver vi öva lite mer på motorik ibland, speciellt det här med finmotoriken som är så viktig när man skall gå i skolan och lära sig läsa och skriva. Jag kände mej rätt så uppgiven i somras över hur få framsteg som vi hade gjort, men tänkte att nu måste jag tänka kreativt – hur skall jag lösa det här problemet så att vi både övar motorik och har skoj tillsammans? Jag kom på att jag själv måste vara förebild på det här området, så jag tog fram våra målarböcker som alla var nästan oanvända och så sade jag till ungen att nu skall vi tillsammans rita och färglägga i målarböckerna. När vi har jobbat tillräckligt länge så får ungen belöning i form av att se på TV.

I början tog det tid att komma igång. Det  var svårt för ungen att tro på mej efter alla bakslag, när jag sade att hen var jätteduktig och ritade jättefint och att det viktigaste var att jobba på än hur det såg ut. Vi hade ju så mysigt tillsammans och det var huvudsaken. Sen plötsligt efter några dagars ritande så hände det nåt – det började märkas framsteg, och det blev bara roligare och roligare att rita! Sen dess sitter vi varje dag och färglägger tillsammans, och vid det här laget har alla målarböcker som vi har hemma blivit färglagda. För att fira det skall vi idag ha ett bokparty, med en prinsesstårta och allt.

Vi brukar ha partyn lite nu och då hemma hos oss i familjen Bahne. Senaste partyt var ett finskaprovsparty, efter att en av ungarna hade kämpat hårt med att läsa inför sitt prov (vi hade partyt samma dag som provet, utan att veta vad resultatet blev, bara för att visa att det är viktigare att man kämpar på, än vad man får för resultat!). Nästa party kommer också att bli ett bokparty, för en av ungarna som kämpar på med att läsa en bok. Så vi har bokpartyn lite nu och då här hemma hos oss – något som sporrar oss allesamman!

005

När det gäller målarböcker så har vi som sagt betat igenom alla som vi hade här hemma, och det var en stor hög det! Det har fått mej att inse att det är en stor skillnad på målarböcker. En del är enkla och bra för riktigt små barn som vill färglägga stora områden. Andra är spännande för lite äldre barn som gärna vill ha en historia som dom färglägger. En del böcker lär ut bokstäver och ord, och en del böcker passar för både vuxna och barn. Jag måste erkänna: jag blir lite uttråkad av en del målarböcker! Det är liksom inte tillräckligt stimulerande att sitta och måla en hel sida gul, så jag brukar klottra i kanterna och rita egna mönster och detaljer. Jag satt alltså här och tänkte att jag behöver hitta nån ny målarbok, då Malins mail dimpade in i mailboxen. Hennes målarbok såg så inspirerande ut, och jag såg verkligen fram emot att få den på posten.

Nu har vi färglagt bilder ur målarboken hela veckan och börjar känna att vi verkligen känner den här målarboken, och jag måste säga att den har verkligen varit räddningen för en målarbokstrött mamma! Jag gillar att sitta och rita dom små detaljerna och hitta fler och fler berättelser i bilderna, och det gör barnen också. För den av oss som har problem med motoriken så är det svårt att hålla sig inför linjerna när det är så små detaljer, men vi har alla roligt ändå. Ungen kan sitta och rita i sin alfabetsbok medan jag färglägger i Luna & Friends. Vi försöker hitta Luna-kattten i bilderna och se vad hon hittar på, och vi funderar på färger och former.  Själv började jag först med en undervattensbild och håller nu på med en tivolibild. Maken ville ha bilden med Luna i rymden och dom andra barnen ritar pirat-Luna, Luna hos dinosaurierna och Luna i konditoriet.

001 (2)

Det här är definitivt inte en nybörjarmålarbok för pyttesmå barn, men absolut en bok för såna som älskar målarböcker! Varje bild är full av små detaljer och historier, och det blir mer som i Hitta Waldo-böckerna – det är inte själva färgläggande som är poängen, utan att hitta alla små berättelser, alla små detaljer och alla olika uttryck som Luna & kompisar har. Till på köpet är det lätt att ta loss ett ark ur boken så att flera personer kan sitta och färglägga samtidigt. Det är ett problem med vanliga målarböcker att man måste sitta och måla på ett och samma uppslag om man vill måla tillsammans – mycket bättre såhär när man vid behov kan ta loss arken.

Tusen tack Malin för den jättefina målarboken! Vi gillar den massor, och är redan halvvägs klara med att färglägga den! Jättekul att du mailade mej!

 

P.S. Håll utkik här på bloggen på måndag om du vill ha chansen att testa på den här härliga målarboken! Då lottar vi nämligen ut en målarbok och också Malins fina Familjekalender! Det ser jag fram emot!

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

Speak Your Mind

*