Fräcka tygband till alla sorters paket

Den senaste tiden har det på Pinterest dykt upp fler och fler bilder på tygband som man lätt kan göra själv, och det var precis ett pyssel för mej det! Superenkelt, fina färger, praktiskt och bra – precis sånt som jag gillar!

022

För att göra ett tygband behöver du två längder mattrasor, dvs tyg som du klipper i långa remsor. Sen knyter du ihop remsorna i ena ändan och så börjar du tvinna, precis på samma sätt som om man gör twists till håret eller gör rep. Man vrider runt banden åt ett håll och twistar dom samtidigt runt varandra åt motsatt håll. På det sättet hålls twistarna ihop när man till sist har tvinnat hela sitt band klart.   043

Jag gjorde ett par stycken tygband, hade lite bråttom (håsade, på ren finlandssvenska) så dom blev inte twistade så hårt som i inspirationsexemplen. Men det gör inget, för dom funkar bra ändå!

030

Kolla så fint kära makens paket blev!

Vi har snackat om att vi skulle kunna ta och återanvända dom här banden på våra födelsedagar, så slipper vi varje gång ha band som slängs på paketen. I stället rullar vi upp banden på en spole efteråt så är dom klara till nästa paket.

015

My Poppet har en jättebra tutorial, så om du vill se fler bilder och en instruktionsvideo – hoppa över dit!

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

Comments

  1. Men så smart, det där gillar jag! Tänker ofta på det där hur onödigt det känns med alla snören som slängs. På julen har vi bytt ut en stor del av pappret mot kartonger som återanvänds år efter år. Då är det bara snöre som skall till. Gör jag dessa blir det ju inte något alls att slänga 😀 Tack för fin kommentar om vår trädgård. Håller med om att den blivit himla fin. Hade aldrig kunnat tro att vår trädgårdsdjungels skulle förvandlas till något så bra! Kramar Liza

Speak Your Mind

*