Afrikanska kläder till dockan

Dottern ville att hennes docka skulle få lite nya kläder, så vi rotade i mina lådor och hittade några afrikanska tyger som vi snabbt gjorde kläder av. Klänningen gjorde jag genom att klippa ett avlångt tygstycke som var lite mindre än dubbla dockans längd. Sen klippte jag ett hål för huvudet i mitten, nålade fast klänningen på dockan och sydde två sömmar i sidorna. Jag lämnade rätt så stora ärmhål så att armarna skulle rymmas genom klänningen. Till sist klippte jag ett tygstycke av ett annat tyg som fick bli till bälte och en stor kvadrat som vi vikte till en huvudbonad. Lätt som en plätt, och precis lagom svårighetsgrad för denna halvlata mamma som inte riktigt orkar sy och greja komplicerade dockkläder…!

001 (2)   010

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

Speak Your Mind

*