Luke & Leia bor hos oss!

Dags för lite sommarlovsprogram – jag hade lovat småttorna att jag skulle göra Star Wars-kläder åt dom. Prinsessan Leia och Luke Skywalker – när jag var liten ville jag vara båda två! Och ibland Han Solo också. Nu var det så dags för mina barn att få förverkliga sin barndomsdröm, och min.

067

Jag tog ett gammalt lakan, min mormors gamla lakan med S.J. broderat i kanten. Jag vek det dubbelt och klippte upp ett hål för huvudet. Sen ritade jag med blyerts var ärmarna och klänningen skulle gå medan Leia höll ut armarna. Sen klippte jag där jag ritat, och sydde ihop kläningen. Jag gjorde en superenkel fastsättning i nacken, klippte ett rakt klipp nedåt och sydde fast två vita band så man kan knyta fast klänningen i nacken.

095

Såhär fin blev Leia i sin nya stass! Hon fick ett loppisbälte i midjan och löshår på huvudet – pistolerna fick vara låtsaspistoler tills vi hittade en vattenpistol.

100

piuuu piuuu piuuu! låter det när man skjuter med laserpistol!

123

Sen tröttnade Leia på sin klänning, så medan jag sydde Lukes jacka så bytte hon om till en vit tröja och leopardmönstrade brallor. Jag misstänker att den riktiga Leia hade gillat kläderna hon också – tjejer med attityd behöver liksom såna här brallor! och pannband!

129

Luke var nöjd med sin nya Jedi-klädsel. Jag sydde jackan av ett likadant lakan som Leias klänning och på nästan samma sätt – jag bara vek in kanterna i mitten så dom överlappade varandra och så lät jag Luke stå med händerna ut medan jag klippte ut ärmarna och klippte jackan rakt av nedtills. Sen hittade vi ett svart tyg med lite guldglitter på som blev till ett fint bälte. Ett lasersvärd hittades och stassen var perfekt! Nu gäller det att hitta det andra lasersvärdet som vi har här hemma nånstans, för Leia påstår att hon också är en jedi och behöver ett sånt, och det är ju klart det att Leia också är en jedi! Det fattar ju vem som helst!
Själv är jag drottning Amidala kom vi fram till och pappan är såklart Darth Vader! (storebror får vara Obi-Wan misstänker jag, och hamstern är redan Yoda) Jag känner mej frestad att fixa Amidalakläder till mej själv bums, och kanske spara dom till Halloween – det skulle minsann vara perfekt det, plus att Leias klänning funkar suveränt som Luciaklänning! 2 in 1 – vad kan vara bättre än det? Och den tog typ 15 minuter att tillverka, och kostade noll.

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

Comments

  1. VIlka härliga bilder, fyllda av glädje!

  2. Så bra kläderna blev och dina barn måste ha blivit superglad.
    Härligt att ha en skapande mamma!

    Ha en fin helg. // Lissen

  3. Häftigt med löshåret! Ska själv testa, hittade på http://www.hairtastic.se så tänkte beställa och testa. Har nämligen aldrig haft i hårförlängning.

Speak Your Mind

*