Julkrubban i lera

Idag tänker jag visa en julkrubba som jag gjorde för över 20 år sen när jag gick i gymnasiet:

009

Vi fick fria händer en kurs att göra ett projekt som vi researchade och presenterade. Jag hade lite pippi på julkrubbor redan då, så jag gjorde en egen julkrubba

011

Den här krubban fick sen min mamma i julklapp, och jag lärde mej en hel del nytt om julkrubbor på köpet

016

Jag var nog lite inspirerad av olika italienska krubbor, och den här julen hoppas jag att jag hinner en sväng in till Åbo där man just nu i domkyrkan kan se en jättefin italiensk krubba.

018

Har man ingen egen julkrubba finns det förresten flera stycken gratis sådana att skriva ut från nätet! t ex den här som passar bra för barn eller dom här pråliga fina krubborna. Lite sent för denna jul att hinna med en julkrubba, men bra att börja i god tid inför nästa jul tänker jag (som redan är igång med några julpynt till nästa jul, när jag nu ännu är i julstämning!)

Comments

  1. Åh va fin den är! Jag tycker om julkrubbor. Hemma hos mamma o pappa finns en som vi gjorde tillsammans hela familjen när vi var riktigt små. Den innebär ”jul” för mig.

    Jag har beställt en krubba med sambon inför nästa jul. Kräver dock lite nyinförskaffningar i snickeriet först, en svarv… men jag menar – vad gör man inte för sin vän? ;)

  2. Åh krubban är underbar!! Har ett par krubbor, men ingen har kommit upp dom senaste jularna..har gift mig med en Grinch som bara tycker julpynt är onödigt..suck..men nästa år kanske.. =)

    Kram och god fortsättning önskar
    Sanna

  3. Jättefin!

Speak Your Mind

*