Mormorstips: knappar är bra till allt möjligt!

En bra grej med en hobbyhörna är att man ibland kan hitta lite gratis underhållning åt ungarna

En sån grej är nånting som jag själv sysslade med massor hemma hos min mormor när jag var liten – att sortera knappar. Vi var hemma hos henne och hade inget att göra, då tog hon ofta fram sina askar med knappar och så fick vi sortera dom.

Så när barnen har tråkigt: fram med burkarna med knappar och sen är det bara för dom att sätta igång och njuta av dom fina skatterna!

Comments

 1. Jag minns hur fascinerad jag själv var över fammos knappsamling när jag var liten! 🙂

 2. Vår farmor hade oxå en knappburk som jag gillade 🙂

 3. hej Ninette!
  Du frågade om familjen som jag gjorde reportaget hos, har nån blogg. Javisst! Här kommer adressen: http://villahonkasalo.blogspot.com/ Bara på finska tyvärr, men man kan ju njuta av ögongodiset 🙂

 4. En pysselhörna, står högt på min önskelista just nu. Vill också ha. Jag har också ett vagt minne av att jag som liten var och pillade i min mormors sylådor. En såndärn gammal sak som står på golvet och som man drar ut från mitten till sidorna och så har man alla tre lådlager framme. Kajsa har den symöbeln hos sig. För nog är det ju en möbel, då den står på golvet.

 5. Johanna Koivu says:

  Hej, vad härligt med mormorsknapar! Min mommo hade också flera burkar fulla med olika härliga knappar, mest tyckte jag om alla sjömansknappar i guld som lossat från moffas uniformer. Vad du är kreativ Ninette, härligt att följa med bloggen. Hoppas vi får komma och titta på ert fina hus vid något skede!
  -Johanna-

Speak Your Mind

*