Ta in naturen

Ta in naturen – dagens tema på Fabriken. Inte det lättaste såhär mitt i vintern! Jag hade tänkt gå ut och fixa till en ny lampa med hjälp av lite kvistar, men så stukade jag knäet i söndags och sen dess har jag inte stigit ett steg utanför huset. Så det blev att gå på jakt inomhus i stället.

Vi har faktiskt en hel del natur inne, t ex golvbrädor och trälister och mer eller mindre levande dammbollar och en och annan banan eller äpple i nån skål nånstans, men jag har mina misstankar om att det inte riktigt var det som avsågs med det här temat.  Efter lite letande  och funderande hittade jag det till slut – min lilla hörna med lite natur som jag tagit in:

Denna syrénkvist har hängt med ett tag nu och blivit sprejad med ljusblågrön sprejfärg. Såg lite väl tråkig ut här i matsalshörnan. Men allt som är tråkigt går att åtgärdas – oftast med glitter, och har man inte glitter så tar man fjädrar!

Sådärja! Mycket bättre!

Min variant av påskris-fastelavnsris. Jag hade egentligen tänkt att fixa ett sånt ris redan till fastlagen, men inte kommit mej för. Nu var rätt läge för att rota fram lite fjädrar och piffa upp vardagen lite grann med lite energigivande färger. Nästan så jag kan låtsas att jag är ute i min härliga sommarträdgård, fylld av massor av blommor och färger (så ser det ut på fröpåsarna i varje fall!)

Det enda som saknas nu är äggen, men dom får vänta tills jag kan ta mej förbi lådorna i förrådet (jag går som en pingvin, meddelar maken. Har också en elegant promenadkäpp – alltid något!)

Det var mitt ”ta in naturen” det – fler inlägg på det temat hittar du på Fabriken.

Comments

 1. Hej! Vilket underbart påskpyssel och vilken fin sida 🙂
  Jag kommer att använda mig av din påskgirlang – supersöt! Jag är lag in en bild på den på min egen blogg och även länken till din sida. Tycker du inte att det är ok hör av dig så tar jag bort det…
  Mvh Pernilla

 2. Vilket härligt färgglatt inlägg… fjädrar är så härligt!

 3. Åh vilket härligt färgglatt ris så man blir alldeles jätteglad. Gillar verkligen den blå färgen ni har på väggen det gör sig så fint med den vita träpanelen.

  Vad använder du för grund i tvålen. Är det vanlig tvålmassa som du tillsatt kaffesump i?

  • Tant Ninette says:

   Jag gör tvålmassan själv från grunden! Kaffetvålen gjorde jag på olivolja, kakaosmör och kokosolja. Men det går säkert riktigt bra att använda färdig tvålmassa och ha i lite malet kaffe i stället. Jag använde mej av kaffesump i stället för vatten när jag hällde på lut, och hade till sist i ett par teskedar löst kaffe. Doftar gott!

 4. Det var ett färgsprakande ris som man blir glad av

Speak Your Mind

*