PCOS & DCI

Hejhalloj! Om nån som liksom jag har PCOS råkar läsa här på bloggen så vill jag passa på och tipsa om tillskottet DCI, D Chiro Inositol som jag beställer från en tjej i Australien. Det börjar så småningom komma mer och mer forskning om PCOS (en genetisk störning som gör att man har problem med hormonerna och insulinet) och enligt en del forskning så har bl a kvinnor med PCOS  ofta brist på DCI och det är det som gör att cellerna inte kan processera insulinet ordentligt. Har man brist på det så hjälper det att ta DCI som tillskott vilket jag gör, vilket bl a kan göra att man får koll på insulinnivåerna och därmed hormonstörningarna, vilket i sin tur kan leda till regelbunden ägglossning och viktnedgång och att man minskar risken för diabetes och hjärt- och kärlsjukdomar.

Anne, som tjejen i Australien heter, är världens mest hjälpsamma mänska och är verkligen en av dom få personer världen över som verkligen försöker göra livet bättre för oss med PCOS! Hon har superbra service, och hör alltid av sig om det är nåt med leveransen (som det var nyligen pga hettan i Australien), och har man nåt man undrar gällande forskning kring PCOS så är det henne man skall vända sig till! Hon har bättre koll än alla läkare jag har stött på hittills. Hennes hemsida heter My PCOS info och den hittar du här och vill du läsa mera om DCI så finns det info här. Det lönar sig också att läsa på om D-vitaminbrist – nånting som jag inte ens visste kunde drabba kvinnor med PCOS oftare, så nu väntar jag på resultatet från ett blodprov för att se om jag har det också.

My PCOS info-sidan finns massor med artiklar om all möjlig forskning, bland annat min favoritforskning hittills – mörk choklad minskar insulinresistansen! Sånt gillas!

Comments

 1. Otroligt intressant lästips. Blir så glad när någon lyfter fram PCOS eftersom det märkligt nog är något tämligen okänt. Fick min diagnos i samband med en fertilitetsutredning men man förklarade aldrig att det påverkade mer än själva fertiliteten. Det jag vet idag har jag fått läsa mig till på egen hand. Bra att du lyfter ämnet! Liza

  • Tant Ninette says:

   Tack ska du ha! jag själv har varit tvungen att leta efter all info själv – det är inget som läkarna snackar om, dom vill bara göra en gravid, inte se till att man lever hälsosamt också känns det som ibland.

 2. Jätteintressant. Var ju tvungen att följa länken eftersom jag inte visste vad du pratade om. Så oupplyst ämne!!!!!!!!!!!!! Skulle det varit det om det handlat om något som drabbade män….?

  • Tant Ninette says:

   näpp, det tror jag definitivt inte! det här är nåt som har drabbat kvinnor i säkert hur många hundratals tusentals år som helst, men man har först börjat forska i det dom senaste 20 åren. Känns som vi har långt kvar till jämställdhet fortfarande…

 3. Hejsan! Har också pco-s, har dock lyckats få 3 barn helt på egen hand.. så äggstockarna är rätt fungerande helt uppenbarligen, är de andra symptomen som är mer talande för min del, övervikt, ökad behåring, acne, menstruationsrubbningar..
  Nåväl har setat och läst massor idag om just myo-inositol och d-chiro-inositol.
  dci utvinns ju ur kakaobönor, så man förstår jag varför mörk choklad kan vara rätt bra.. ;))
  Helhetshälsa säljer DCI här i Sverige, under namnet Caraboextrakt, kostar 300:- på http://www.5code.eu/se/art/carobextrakt.php .. snordyrt ju!
  Men kanske värt att testa.. jag ska ta mig en funderare! LCHF fungerar fint för mig att gå ner i vikt med.. har ju en del gravidkilon att tampas med nu, fick barn för 7½v sedan.. men därefter återstår det ju massa kilon till som fanns här sedan jag slutade med ppiller för många år sen (gick upp 20kg på 3mån!!)..

  Usch blir så trött på detta ;)))
  Nu svamlar jag bara!
  Ha det så gott! Ska kika runt lite mera i din blogg 🙂
  /malin

 4. Hej!
  Vill tacka för hjälpen! Fick tag på Anne med din hjälp och det löste sig med leveransen…den var redan på väg. 🙂 Hoppas nu att DCI kan hjälpa till att få menstrationscykeln ska komma igång igen efter 8 år. Wish me luck! 🙂

  • Tant Ninette says:

   Vad roligt att höra! Lycka till jättemycket! för mej personligen så hjälper det inte med att bara äta hälsosamt (min kropp är också känslig för stress märker jag…) , men jag mår hundra gånger bättre nu när jag tänker på min kost ändå, så alltid något! Håller verkligen tummarna att det går vägen åt dej!

 5. oj, tusan att jag såg detta först nu =( förra v köpte jag hem d vitamin och inositolpulver från gymvaruhuset…
  hur kontaktar man tjejen i australien ?

  • Tant Ninette says:

   gå in på hennes hemsida och klicka på buy DCI så står där hur man gör, här kommer direktlänken: http://www.mypcos.info/1/shop/dci-d-chiro-inositol/ du kan också maila direkt till henne (mailadressen finns på hennes hemsida) vilket går jättebra det också. Vi brukar betala med Paypal, hon brukar skicka DCI för tre månader åt gången och hon hör alltid av sig om det blir nåt strul med försändelsen eller nåt (vår paypal strulade ett tag t ex, och nåt tag var det problem med posten pga en naturkatastrof har jag för mej)

Speak Your Mind

*