snö sol & söndag

Igår var en sån där helt perfekt Kodak-moment söndag! Vi gick ut och gå på isen, tillsammans med många andra denna perfekta vinterdag.

Det  var kul att springa runt i pudersnön som yrde!

…och kasta sig ner i snön ibland när man blev trött

Runt runt sprang vi allihopa och hade roligt åt dom mönster som det blev på isen

Lite snöänglar måste man göra ibland också

pappa-snöängel

Jag gjorde krusiduller

Sen gick vi vidare mot Tjuven – en liten holme. ”Heter den Tjuvön?” frågade en av ungarna. ”Nej, Tjuven” ”Men var är Polisen då?”. Tja, inte vet jag – jag vet inte ens varför den heter Tjuven inser jag!

Här åker båtarna förbi på sommaren

Vi såg flera personer som satt och ”pilkade”, dvs fiskade genom isen. Först borrade de hål i isen och sen satt de där och försökte dra upp fisk.

När man går lite längre ut ur hamnområdet ser man vår orts baksida – fabriksområdet. När jag var liten fantiserade jag hur jag skulle måla dom här fabrikerna fulla med färggranna blommor.

Det var kul att se en massa hus som man inte ser i vanliga fall!

Till sist dags för den jättelånga vägen hem – vägen till Tjuven gick hur snabbt som helst, vägen tillbaks, tja – lite mer klagomål och ylanden och sånt om man säger så. Men alla fick sin belöning i form av varm choklad med marshmallows när vi kom hem, och vi fick alla en härlig perfekt vinterdag att lägga i vår minnesfotoalbum och ta fram när det är grått och tråkigt. En helt perfekt vinterdag!

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

Comments

 1. Karin W. says:

  Jag fantiserar fortfarande om att måla fina färger på grå betong. Om det nu måste finnas fula fabriker som släpper ut en massa saker i luften, så kan de väl åtminstone ha fin färg? Och gärna blommor också:)
  / Kram

 2. Det ser ut som hos oss med industrierna från vattnet och all snö och is!
  Hos oss hostade kommunen upp hundratusen och så fick graffittimålare komma med förslag på motiv som sen medborgarna fick rösta på och så valdes en graffittimålare ut som sen fick ta med sig några kompisar och så målade de en STOR koloss i grå betong med det mest fantastiska motiv och nu när man åker båt ser man den målningen istället för den stora betongkolossen. Jag ska se om jag lyckas fota den. Eller hitta fotot från i somras. 🙂

 3. Otroligt vackra bilder, ser ut som en riktigt härlig dag! Liza

 4. Krusiduller och snöänglar! Jag blir alldeles glad!

 5. Lät som en härlig dag!

  Här uppe kallas det att pimpla när man fiskar genom isen 🙂

 6. Caroline says:

  Ljuvliga, alldeles härliga bilder Ninette!! Verkar som ni haft en alldeles underbar söndag & promenaden kunde ju inte ha slutat bättre än med varm choko*

 7. Låter som en super dag i solen. Snygga bilder. Gillar speciellt den i förra inlägget. Kram

 8. Otroligt fint! Skulle så gärna uppleva ett sådant väder :))

 9. What beautiful images! I’ve linked to this post on my blog 🙂
  http://thingsiwouldloveto.blogspot.co.uk/2013/01/the-day-it-didnt-stop-snowing.html

  Michele

Speak Your Mind

*