Archives for april 2012

Hur man blir en populär fru och mor

Hemma hos oss är det enkelt att få mammapoäng – socker och vetemjöl!

Mamma som gillar att fritera + barn & pappa som gillar socker + Valborg = munkar!

Idag påbörjade jag en ny familjetradition – att göra min mormors munkar till Valborg. Åh, det var så härligt när jag var liten och fick se min mormor göra munkar! det var så spännande med friterandet och sen skulle dom rullas i socker och så var dom så himla goda! Min mormors recept är från den tiden då hon gick i folkhögskola och lärde sig bli en äkta husmor, så det känns lite extra kul att fortsätta den traditionen.

I matsalen står två tallrikar fulla med nybakta munkar som bara väntar på att alla skall komma hem – sen skall här käkas munkar.

”Mamma du är ett  geni!” hörs det i knutarna 🙂 – jag sa ju det, lätt att få mammapoäng på det här viset!

Ha en skön Valborg! Nu tar jag lite ledigt några dar tänker jag – vi ses!

Dittan & dattan

Häftiga bilder från Petra – dit skulle jag vilja åka, är säkert ännu häftigare när man ser det på riktigt

Härliga bokstäver – kan vara bra till nåt hobbyprojekt

Photoshoptips – pink splash, måste testa

Craftgawker – massor av hobbytips

John Cleese om kreativitet – superspännande föreläsning om hur kreativitet funkar (via SwissMiss)

Såna här foton borde man ta på sina ungar! Misstänker bara att mina slutar samarbeta innan jag hunnit tejpa upp dom på väggen, men rutscha i trappan – det går nog hem det!

På tal om barn – ungar slutar vara gulliga när dom är 4,5 år, enligt forskning. Interesting… 🙂

Om jag nån gång får hybris när jag ser på mina handgjorda väggar, så är det bara att titta på den här länken så kommer jag ner på jorden igen! Imponerande!

På gløtt – vackraste sången jag hört på länge! (tack Cecilia!)

Veckans blogg: Persiljas hus. Här är en tjej med humor och färg och inspiration! som dessutom har tid att fundera på ett och annat.

S’Mores

Det här är familjens favoritefterrätt året om. Lätt att göra på vintern när vi alltid eldar i kaminerna, och på sommaren när maken grillar ute på gården.

Riktiga S’mores görs med grahamskex, choklad och marshmallows. Vi har inte fått tag på grahamskex så vi brukar köpa billiga kanelkex från butiken.

Det går lättare om man förbereder och har färdigt ingredienserna på fat innan.

Man gör en hamburgare av kex + choklad + grillad marshmallow + kex, och klämmer ihop allt så att den varma marshmallowsen smälter chokladen.

Sen bara äta och njuta!

Solskensbyrå

Den här gamla byrån har hängt med och varit lite ett och annat under åren. Tidigare var den gråmålad och jag hade lite smycken och sånt i den i vårt då gråa sovrum. Just nu är den klart gulmålad och har fått en skiva ovanpå sig så att den också kan vara avställningsyta, och är full med barnens pysselgrejer och våra kokböcker.

Jag funderade ett bra tag på vad jag skulle ha för bilder i speglarna. Tänkte först på nåt mönster, men tänkte att det tröttnar jag nog på ganska snabbt ändå. Så blev jag inspirerad av min mammas gamla collage från 1970-talet. Hon klippte ut bilder ur tidningar och tapetserade stora tunnor med dom, och dom tunnorna hänger med hemma hos oss än i denna dag. Snäppet bättre än att tapetsera med okända mänskor ur tidningar är väl att göra byrån till en verklig familjebyrå genom att tapetsera med foton på vår familj tänkte jag. Jag tog några bilder och trixade till dom i photoshop och skrev ut dom på vanligt papper och klistrade fast dom. Detta är verkligen en 100% familjen Bahne-byrå numera!

Till vänster finns killarna i familjen, plus cirklar i olika mönstrade och neonfärgade papper. När jag tog bilden lyste solen rakt in på killarna, och eftersom vi har en del gamla fönsterglas i huset så faller ljuset lite extra fint ibland, som på den här bilden. Det är alltså bubblorna och vågorna i själva fönsterglaset som gör ljusmönstret.

Till höger finns vi tjejer, och i mitten av byrån finns pennor och mönstersaxar och linjaler som nuförtiden finns lätt till hands när man känner att man behöver greja nåt med papper.

Åh, så glad jag är över vår härliga solglimt till familjeklenod i matsalen!

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

Handtag till byrån

I matsalen står vår numera gula byrå och väntar på att bli färdigfixad. Det saknas lite bilder och sånt på den, men handtagen har jag redan fixat. Först letade jag hemma efter udda handtag, men hittade inte tillräckligt många, så jag tog i stället pärlorna jag köpte i Köpenhamn och trädde dom på metalltråd – voila! färggranna handtag som passar perfekt i vår matsal.

Idén har snurrat i mitt huvud ända sedan det började dyka upp handtag av pärlor lite här och där i bloggvärlden, och nu plötsligt var det här ju det perfekta projektet för just såna handtag.

Nu behövs det lite inspiration till bilderna till byrån, sen lite klippa och klistra och sen skall du få se hur hela byrån ser ut. Klippa och klistra, det är nåt som barnen gillar lika mycket som jag, och den här byrån är redan full med papper och pennor och saxar som dom får använda. Jag gillar att använda gamla skamfilade möbler till sånt – man kan med gott samvete måla om dom när man tröttnar, och så får man minsann ta ut svängarna om man känner för det!

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

Vårblommor

 

Äntligen!

Födelsedagsfirande

Det är roligt med födelsedag när man får baka och pynta och greja. Kakfatet kom fram och fick sig en julrosbukett högst upp. Jag bakade maränger med strössel – sånt ser alltid så fint ut på kakfatet tycker jag!

Jag fick en jättefin pelargon, Ängel heter den.

Min nya scarf får leka girlang i hallen.

Det var ett riktigt presentregn, med trädgårdshandskar, blomlökar, virknålar, pysselgrejer, en burk fint te och nagellack.

Jag fick förresten ett par alldeles underbara kort av barnen och brorsdottern. Brorsdottern hade ritat bananer på kortet, vi är ju nästan familjen Banan! Barnen hade skrivit en massa fint (”jag tycker om den gula byron som du har målat”) och avslutade med en sångtext: ”Har den äran idag, har den äran idag, har den äran skära mamma, har den äran idag!” 🙂

Dom korten åker minsann i gömmorna för att tas fram en mulen tråkig dag!

Red white & blue – nu saknas bara sommaren!

Här var det maritimt bara värre. Eller ärkeamerikanskt. Ja, om man bara ser på övre delen av fönstret alltså, för där hänger mina alldeles nya vimplar. (I övrigt har jag inrett mitt köksfönster särdeles välmatchat med orange gris, halvdöd ros, påskgräs och annat tjafs. Och en mango.)

Dom här vimplarna längtar efter att vara amerikanska med röd-vitt-blått som enda färger, och stjärnor och ränder. Fast lite prickar smög sig in i mixen 😉 Varsågod Ullis, jag hoppas du gillar!

Om du också vill känna att seglingssäsongen snart är här, eller varför inte 4th of July och grillfester (sol och värme, kom nu!), så skriv ut girlangen (länken nedan) på vanligt papper och klipp och klistra din alldeles egna girlang. Själv skrev jag ut ett par ark och valde vilka jag limmade fast på mitt snöre (alla  rymdes inte med i fönstret).

starsstripesdots

Regler för användning: Endast för icke-kommersiell användning. Om du vill dela med dej av den här girlangen på din blogg (det  får du jättegärna!), så länka tillbaks till det här inlägget. Lägg inte upp själva filen på din sajt. Tack ska du ha! Annars är det fritt fram att låna bilder, så länge som du länkar tillbaks till min blogg.

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

Dittan & dattan

Flygtoabilder i flamländsk stil – bra sätt att fördriva tiden om man flyger långa sträckor!

Photos I wish I had taken – exakt

Japonizer – här kan man enkelt göra egna japanska bakgrunder

Ett fantastiskt bröllop i toscana!

Grejs att skriva ut om man råkar ha ett lego-party

det här receptet har jag ”himo” på! måste köpa ingefära och testa

Den här bloggposten vaccinerar 95 barn

© UNICEF/Asselin

Just nu söker UNICEF en hälsospecialist till konfliktområden i Afghanistan. I tjänsten ingår bland annat att massvaccinera miljontals barn mot stelkramp, polio och mässling.

Jag skulle gärna ta mig an uppdraget, men eftersom jag inte kommer loss så publicerar jag den här bloggposten istället. Då vaccinerar jag nämligen 95 barn runtom i världen mot stelkramp tillsammans med Apotek Hjärtat. Det är också bra.

Jag är med UNICEF i kampen för varenda unge. Vill du också vara med och förändra barns liv? Bli Världsförälder här: unicef.se/bli-varldsforalder. För 100 kronor i månaden är du med och ser  till att barn över hela världen får vaccin, medicin, rent vatten och utbildning.

Har du en blogg och vill vaccinera ytterligare 95 barn? För varje bloggare som publicerar den här bloggposten mellan 16 april och 13 maj så skänker Apotek Hjärtat 95 stelkrampsvaccin. Läs mer och hämta bloggmaterial på unicef.se/sprid-budskapet/bloggkampanj